…vagy utolsó nevén  Mátrakapu fogadó és autós kemping, a 21-es út mellett Pásztónál a Mucsi dombon. A vendéglő  1976-ban épült Kravár Ágnes tervei alapján és talán 1997-ig működött.  Sajnos egyetlen régi képet sem találtam az interneten róla.  Az idősebbek biztos tudnának mesélni róla 🙂 A vasbeton falakon nem sokat fogott az idő, a tetőszerkezet is szemlátomást jó állapotban van. Kár ezért az épületért.

13 thoughts on “Cserhát vendéglő”

 1. Szervusztok.

  Amikor ide költöztünk 1997-ben, még a hűtőgépek is bent voltak érintetlenűl, ablakok, ajtók, falak, radiátorok mind a helyükön voltak. Teljesen épp állapotban volt a főépület és a kis házak is. Sajnos az épület komplexum felvirágzásának nem tett jót a 30 milliós adósság, és a kőrnyéken szorgalmasan garázdálkodó “fiatal” terroristák közreműködése sem. Ma airsoft gyakorló térként újrahasznosítva.
  Üdvözlettel,

  Laci

 2. Így múlik el a világ dicsősége….
  Sok régi emlék fűz ide. 1995-ben itt volt az esküvőnk utáni muri 🙂 A volt férjem tervezte az utolsó tulajdonosnak a legfelső szinten a szobákat. 5 szoba és egy apartman volt nagyon ízlésesen kialakítva. A 2. szinten a teraszt is az utolsó tulajdonos építtette be. Akkoriban kint laktunk a kempingben az egyik faházban. Még működött a kemping, és lenn a feljárónál a büfé is. Sajnos a tulajtól a bank elvette, egy darabig őriztette, aztán vevő hiányában gondolom, megunták. Ezután kezdett az egész az enyészetté válni. Évekkel később kimentünk, sajnos már szét lett hordva, elvittek 1-2 év alatt mindent, ami mozdítható volt. Kár érte. Hozzáértő tulajdonos paradicsomot tudott volna varázsolni belőle. Biztos van 1-2 fényképem valahol eltéve az eredeti állapotáról.

 3. Azt lehet tudni jelenleg kinek a tulajdona?? Illetve kitől lehet megvenni??? Érdekelne! Sok emlék köt oda és lenne rá egy jó üzletem is. Pénz sem lenne gond! Köszi minden infót!

  1. Szép napot. Látom érdekel tőlem tesz épület annak idején. Miért nem lett megvéve megkérdezhetem?

   1. Szép napot! Látom érdekelte önt az épület annak idején. Megkérdezhetem miért nem vette meg?

 4. A szívem összeszorult ezen képek láttán!!! Én pásztói lakos vagyok, de még soha nem voltam ennél az épületnél, de a szüleim nagyon sokat meséltek róla, mert ők és a környezetükben minden fiatal ide járt szórakozni fény korukban és csak szép emlékeket mesélnek róla! Bárcsak valaki látna benne fantáziát és újra fellendítené ezt a helyet és mi is tudnánk majd mesélni a gyermekeinknek!:) Ráadásul egy gyermektábor sem lenne utolsó ezen a szép helyen mivel a környéken nem nagyon van, talán még sikeres is lehetne! Köszi

 5. Angela! Szerintem a pásztói önkormányzatnál lehet érdeklődni, ők biztos tudják, hogy jelenleg kinek a tulajdona a terület. Lehet, hogy valamelyik banké, de én már olyan híreket is hallottam, hogy megvette valami vállalkozó. Viszont ezt nem hiszem, mert akkor csak nem hagyta volna így szétverni. Jó lenne valamit kezdeni vele valóban, mert onnan a dombról csodás a kilátás, jó a levegő, és hatalmas maga a terület! Ha valakinek van pénze, itt biztosan elereszthetné a fantáziáját!!!

 6. Tisztelt Uram/Hölgyem.

  Mi egy airsoft csapat vagyunk és Salgótarjánhoz közeli pályákat keresünk és látom, hogy ön fogad airsoft gyakorló játékosokat. Érdeklődnék, hogy mi lenne a pálya bérlésének a menete, mekkora létszámot fogad és mi lenne az anyagi vonzata?
  Válaszát előre is köszönöm.

 7. 1992 Anyukàm volt a szakàcs nagyon sokat voltam kin
  Akar a éterem resze akar a disco nagyon jó volt .
  Ezen is Látszik Magyar ország állapota.

 8. Sok időt töltöttem ott gyerekkoromban, sok szép emlékem van róla, mert a szüleim ott dolgoztak. Kár érte…:-((( Mindig elérzékenyülök, ha arra járok.

 9. Tisztelettel
  Érdekelne hogy mennyi lehet az épület értéke. HA nem az állam akkor ki a tulajdonos.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..