Tavaly ősszel kezdődött Szentkúton a 2,5 milliárdos építkezést. Ezt megelőzően már elkezdték a Basilica Minor oltárának restaurálását.  2014 nyarán így áll az építkezés, felújítás.

Ilyen volt a szabadtéri oltár

és ilyen lett.  (30 milliós giccs, nem tehetek róla nekem nem tetszik. Szentkút elveszítette varázsát számomra, kicsit biznisz szaga van számomra.)

Ilyen volt  restaurálás előtt…

Itt további képek a régi oltárról.

Itt az oltár szétszerelését láthatod

…és az oltár jelenlegi állapotában.

Az angyalok még nem szálltak vissza a szentségtartóra.

Séta a forrásokhoz.

A Szűz Mária forrás mára visszaváltozott Köszvényes kútnak.

Az Ipolyerdő szépen rendbe tette azt, amit a táltosok “összegányoltak”

Vissza a természetes állapothoz

A táltosok pihenője egykor

Az Ipolyerdő pihenője most

Mára ismét Köszvényes kút

A Táltosok így rondították el a természetet

Mára visszanyerte eredeti állapotát. KÖSZÖNJÜK IPOLYERDŐ!!!

Táltosok földjén

5 thoughts on “Szentkút felújítás közben

 1. Nem jártam ott vagy húsz éve de egyet értek azzal, hogy “biznisz” jellege van az egésznek a képek alapján. Nekem egy része eléggé giccsesnek hat. Értem én, hogy felújításokat meg kell csinálni de így?? Nem hinném.

 2. Mit vártál? Szokás szerint Szentkút felújításával is “átestünk a ló másik oldalára”. Bőven részletezhetném, hogy a megye környezetéből településeiből mit csináltak az “okosok”.
  No comment …

 3. Tegnap /2015.04 .17./ ismét elmentünk Szentkútra,nagy volt a csalódás.A szabad téri oltár tényleg egy giccs 30 millióért, az a rengeteg beton borzalmas.Azt hiszem nem jövök ide, tiszta üzlet az egész

 4. Mit műveltek a templom egykor gyönyörű ,barokk berendzésével ? A reformáció a puritanizmussal együtt nem tett katolikus templomban ennyi kárt, mint most felújtás cimén tettek! Ki büszke a mai kinézetre ? A látvány aszociál egy megszünt gyár kiüresitett gépcsarnokára !

 5. Utoljára 3 éve voltam Szentkútnál és ma rávettem a családot, hogy menjünk el újra.
  De nem akartam hinni a szememnek. Ez a felújítás nem tett jót ennek a mesés helynek, számunkra is teljesen elveszítette a varázsát. 🙁 Tiszta beton minden és nagyon modern hatása van, ami ehhez a helyhez nem illik. A régi Lourdesi barlang valami borzalom ezzel a giccses mozaikkal és ahova áthelyezték az meg maga a műanyag. Régebben órákat eltöltöttem a padokon, de ma ez a vágy már abszolút nem jött fel bennem. Fél óra alatt körbejártuk az egészet és csalódottan tovább álltunk. 🙁 A Szűz Mária forrás is csalódás volt, nekem a táltosok által “összegányolt” hely sokkal jobban tetszett.
  Most egy pár évig megint nem megyünk Szentkútra az biztos. Itt is átvette a szerepet a profit és az érdekek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.