2020-09-28

Tarjáni Képek

Fény(tény)képek Salgótarján és Nógrád (vár)megye jelenéből és múltjából. Jártamban – keltemben a világ.

LAS-KA-ZÁR

Volt aki nem csak pár darabot akart sütni a laskából, hanem rögtön csúcsot dönteni.

Mi kell egy rekord kísérlethez?

448 kg burgonya krumpli
100 kg liszt
6 kg só
8 kg zsír

és egy tucat lelkes kazári menyecske, akik 24 órán át főzik, keverik, összegyúrják, kinyújtják, megsütik a hozzávalókat.

Az első óra

LAS-KA-ZÁR

Indulásnak elég lesz ennyi?

LAS-KA-ZÁR

START!

LAS-KA-ZÁR

LAS-KA-ZÁR

Hoppá nem csak menyecske, hanem legény is kell 🙂

LAS-KA-ZÁR

Vendég menyecske

LAS-KA-ZÁR

Még mosolyogva

LAS-KA-ZÁR

Még csak kuktáskodva

LAS-KA-ZÁR

Készen van az első tucat

LAS-KA-ZÁR

LAS-KA-ZÁR

Utolsó óra

Már nem annyira mosolyogva

LAS-KA-ZÁR

Nem csak a tésztának van szüksége a gyúrásra

LAS-KA-ZÁR

LAS-KA-ZÁR

Ez van vagy harminc…

LAS-KA-ZÁR

ez van vagy száz

LAS-KA-ZÁR

“Lisztmentesítés2

LAS-KA-ZÁR

Szükség van a polgármester asszony értő kezére is

LAS-KA-ZÁR

LAS-KA-ZÁR

Rövid pihenő

LAS-KA-ZÁR

Az utolsó adag is elindul útjára.

LAS-KA-ZÁR

Erős kezek összetörik…

LAS-KA-ZÁR

puha kezek simogatják…

LAS-KA-ZÁR

dögönyözik.

LAS-KA-ZÁR

Hol is tartunk?

LAS-KA-ZÁR

Fél órával a vége előtt

LAS-KA-ZÁR

Férfi kézben is jól fekszik a nyújtófa.

LAS-KA-ZÁR

Óriás laska

LAS-KA-ZÁR

Fordíthatom?

LAS-KA-ZÁR

Hoppá!

LAS-KA-ZÁR

Még öt perc.

LAS-KA-ZÁR

Már csak kettő.

LAS-KA-ZÁR

Itt a vége, fuss el véle!

LAS-KA-ZÁR

Időn túli

LAS-KA-ZÁR

Na akkor számoljunk….

LAS-KA-ZÁR

Megcsináltuk!

LAS-KA-ZÁR

A végeredmény a csoportos, 24 órás  lapos étel sütésben: 5679 db krumpli laska!

Ebben a kategóriában a 24 órás palacsintasütés csoportos rekordja eddig 5122 darab palacsinta volt, amit   győri Széchenyi István Egyetem hallgatói értek el áprilisban.

LAS-KA-ZÁR

Itt nem kell, itt már van egy csapat!

LAS-KA-ZÁR

LAS-KA-ZÁR

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás